Beton és üveggömb helyett fákat a belvárosba!

Beton és üveggömb helyett fákat a belvárosba!

A belvárosi területek további beépítése helyett parkokra, zöldre, friss levegőre van szükségünk. A Nyugati pályaudvar mellett legyen egy új park és ne egy olyan cirkusz épület, ami a szükséges vasúti fejlesztéseket is lehetetlenné teszi.

Az LMP álláspontja szerint a rozsdaövezetek beépítése akkor lehet zöld gondolat, ha élhető lakóterületeket hoz létre és csökkenti az agglomerációba költözést.
Egy cirkusz a belváros közepén nem ilyen projekt. 

A cirkusz helye nem a belvárosban, hanem a város szélén van. Ez így volt 130 éve is, amikor a Városliget volt a város széle, és így van ma is. A most tervezett cirkusz a szükséges vasúti fejlesztéseket is lehetetlenné teszi, “elépíti” a leendő földalatti állomás helyét. Pedig a vasút fejlesztésével és az agglomeráció becsatolásával lehet az autóforgalmat és a levegőszennyezést csökkenteni.  

Egyeztetést, szakmai és önkormányzati kontrollt!
A kiemelt kormányzati beruházások a projekteket a törvények fölé emelik, a hatóságoktól és az önkormányzatoktól elveszik az értelmes beleszólás lehetőségét.Nem kell betartani a környezetvédelmi, városképi, közlekedésszervezési szabályokat. A helyiek, akiket a legjobban érint, nem szólhatnak bele. Ez sem a demokráciának, sem a szakmai megalapozottságnak nem felel meg. A “kiemelt nemzetgazdasági” projektek a törvénytelenség és a helyiek megalázásának szimbólumai. 

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Felhetobudapest.hu%2Fvideos%2F451312826067269%2F&show_text=false&width=560" width="560" height="314" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>